Yayın Tarihi: 03.10.2024 12:00

ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ

BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ KURULUNA YAPILACAK BAŞVURULARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

  • Üniversite içi başvurular, EBYS üzerinden Etik Kurula iletilmelidir. Kurum dışı başvurular ise, resmi yazışma yoluyla doğrudan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörlüğü’ne yapılmalıdır.
  • Etik Kurul toplantısı ayda bir yapılacağından başvurularda süre sıkıntısı yaşamamak için bu durum dikkate alınmalıdır.
  • Etik Kurul, mevzuat gereğince sadece gelecekte yapılması planlanan araştırmalar için etik kurul izni vermektedir. Verisi toplanmış bir araştırma için geriye dönük başvuru yapılamaz. (Bu kural gereği ve Etik Kurulun toplanma zamanı dikkate alındığında veri toplama zamanının başvuru tarihinden en az 45 (kırkbeş) gün sonrasında başlayacak şekilde olması önerilmektedir. Etik Kurulun toplanma tarihinde veri toplama zamanı başlamış olan başvurular değerlendirmeye alınmayacak ve iade edilecektir.)
  • Araştırma kapsamında, verilerin toplanabilmesi için bazı kurum/kuruluşlardan da izin alınması gerektiği durumlarda, alınan izin belgelerinin başvuruya eklenmesi zorunlu olmayıp, bu kurum/kuruluşlardan izin alınacağı ile ilgili gerekli bilgilere başvuru formunun yöntem bölümünde yer verilmelidir.
  • İnceleme sonrası başvuru sahibine revizyon gerektirdiği düşünülen başvurularla ilgili olarak elektronik ortamda bilgi verilir. İncelemesi tamamlanan başvurunun sonucu, EBYS üzerinden başvuru sahibine gönderilir. Eksik belgesi bulunan ve başvuru sahibi tarafından imzalanmamış başvurular değerlendirmeye alınmaz.